بومی سازی ۳۰ درصد تجهیزات تصفیه خانههای فاضلاب در کشور
مدیر نظارت بر واحدهای یک تا ۴ تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران، از بومی سازی بیش از ۳۰ درصد تجهیزات مورد استفاده در تصفیه خانههای فاضلاب با کمک شرکتهای دانش بنیان خبر داد.
سیدمرتضی احتشامی در گفتگوی تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه در تصفیه خانه جنوب تهران بیش از ۵۰۰ قطعه وارداتی وجود دارد افزود: در سال ۹۷ با تشکیل کمیته بومی ساز در تصفیه خانه فاضلاب، موضوع بومی سازی تجهیزات شروع شد که تاکنون بیش از ۳۰ درصد این قطعات باکمک شرکتهای دانش بنیان داخلی سازی شده است.
وی با بیان اینکه با بومی سازیهای انجام شده تاکنون یک میلیارد و ۲۰۰ هزار یورو صرفه جویی ارزی شده گفت: طبق برنامه ریزیهای انجام شده تا سال ۱۴۰۳ بیش از ۶۰ درصد تجهیزات مورد نیاز بومی سازی خواهد شد.
مدیرنظارت بر واحدهای یک تا ۴ تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران، با بیان اینکه این تصفیه خانه را یک شرکت اتریشی ساخته و همه تجهیزات آن وارداتی بوده است ادامه داد: برای تحقق هدف گذاری انجام شده تا سال ۱۴۰۳ , از شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری دعوت به همکاری شده و هم اکنون در حال مذاکره با پارک علم و فناوری پردیس برای بومی سازی بخشی از نیاز تصفیه خانه هستیم.
احتشامی با اشاره به مشکلات پیش رو برای واردات قطعات مورد نیاز تصفیه خانه گفت: قطعات بومی سازی شده هم اکنون در تصفیه خانه نصب شده و مشکلی در استفاده از آنها وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه کیفیت قطعات ساخته شده با نمونه خارجی برابر است ادامه داد: این تجهیزات استاندارهای لازم را دریافت میکنند و پس از بررسیهای دقیق در تصفیه خانه نصب میشوند.
مدیر نظارت بر واحدهای یک تا ۴ تصفیه خانه فاضلاب جنوب تهران گفت: برخی از قطعات و تجهیزات مورد نیاز تصفیه خانه، دارای فناوریهای بسیار بالایی است و در کشور تولید نمیشوند که از جمله آنها ماده مورد نیاز برای آبگیری لجن است که درحال حاضر با یک شرکت یزدی مذاکراتی انجام شده و ماده تولیدی آنها درحال تست است و البته در صورت تولید این ماده، بسیاری از مشکلات ما برطرف خواهد شد.