تحول در دنیای دیجیتال، مفهوم و نحوه حکمرانی دولتها را با برخی تغییرات همراه ساخته است که از آن جمله میتوان به بهبود ارائه خدمات عمومی، حکمرانی دادهمحور و نحوه پاسخگویی دولتها به وسیله ایجاد شفافیت و جلب اعتماد عمومی اشاره کرد. دولتها با استفاده از ابزار دیجیتال میتوانند مسیر مستقیمی برای ارتباط با مردم ایجاد کرده و نیازهای آنها را متناسب با محدودیتهای فردی پاسخ دهند. قابلیت ثبت و پردازش دادههای دیجیتالی به مرور زمان ابزاری سازگار و پیشرفته را برای پاسخگویی به نیازهای متفاوت جامعه فراهم میآورد. تولید، انتشار و به اشتراکگذاری دادهها میان سازمانهای و بخشهای مختلف دولت دیجیتال، سازوکار منعطفی را ایجاد میکند که به صورت یکپارچه در ارائه خدمات عمل میکند.
کاهش کاغذبازیهای اداری، تولید ثروت و بهبود شرایط زندگی، دستیابی به سنجههای دقیق از کمیت و کیفیت خدمات اداری، افزایش نوآوری، توانمندسازی شهروندان و بکارگیری هوش مصنوعی و توان تحلیل ماشین در ارائه خدمات از جمله مزایای دولت الکترونیک میباشند. ایجاد جهشهای بزرگ در بخشهای مختلف نظیر کشاورزی و تأمین غذا، مراقبتهای بهداشتی، فعالیتهای اقتصادی و تجاری، حمل و نقل، انرژی، آموزش و پرورش، تأمین امنیت و ... با مدلها، دادهها و زیرساختهای دیجیتال امکانپذیر میشود.
گروه دولت دیجیتال میکوشد از طریق همکاریهای داخلی و بینالمللی به استقرار حاکمیت الکترونیکی در ایران کمک کرده و لوازم و زیرساختهای آن را فراهم سازد.
برخی از مأموریتهای گروه به شرح زیر است:
مزیت های کشور در حوزه دولت دیجیتال:
DIGITAl-GOVERMENT[at]CPDI.IR