کارگاه بین المللی اسیدی شدن اقیانوس ها برگزار می شود
کارگاه آموزشی "اسیدی شدن اقیانوسها" از مجموعه کارگاههای علمی مشترک بین پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و موسسه تحقیقات دریایی اسپانیا برگزار میشود.
بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی برگزاری کارگاه یاد شده در روزهای ۲۵ و ۲۶ مهرماه سال جاری و با حضور دانشمندان و کارشناسان ایرانی و اسپانیایی خواهد بود.
این کارگاههای مشترک برای ایجاد روابط بین دانشمندان، مدیران منابع، سیاست گذاران و مردم به منظور تحقیق و نظارت بر اثرات تغییر شیمی اقیانوسها بر اکوسیستمهای مهم اقتصادی و زیست محیطی مانند صیادی و صخرههای مرجانی، برگزار میشوند.
گفتنی است در کارگاه اسیدی شدن اقیانوسها موضوعات مختلفی در هشت مبحث ارائه خواهد شد.
از جمله این مباحث میتوان به اسیدی شدن اقیانوس برای پایداری اشاره کرد که از سوی دکتر "کاترینا شو" ارائه میشود.
دکتر "نوئلیا فجار" موضوع چگونه اندازه گیری pH که از دهه ۹۰ میلادی تکامل یافته است را مطرح خواهد کرد و دکتر "آنتون ولو" درباره حسگرهای بیوشیمیایی مباحثی را عرضه میکند.
همچنین دکتر "ابوالفضل صالح" با تمرکز بر خلیج فارس اسیدی شدن اقیانوس و هیپوکسی در اکوسیستمهای دریایی را مورد بحث قرار میدهد و دکتر "مریم قائمی" ارائهای با موضوع اسیدی شدن اقیانوسها و اکوسیستم جنگلهای حرا انجام میدهد.
پیوست خبر:
کارگاه بین المللی از مجموعه کارگاه های علمی مشترک بین پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی و موسسه ملی تحقیقات دریایی اسپانیا با عنوان «کارگاه بین المللی اسیدی شدن اقیانوس ها»
INIOAS (IR. of Iran) & IIM-CSIC (Spain) Joint Workshop Series:
"Ocean Acidification"
25 تا 26 مهر 1401 (17 تا 18 اکتبر 2022 میلادی)
اقیانوس ها حدود 30 درصد از کربن دی اکسید (CO2) آزاد شده در جو را جذب می کنند. با افزایش سطح CO2 جو ناشی از فعالیت های انسانی مانند سوزاندن سوخت های فسیلی و تغییر کاربری زمین، میزان کربن دی اکسید جذب شده توسط اقیانوس نیز افزایش می یابد. هنگامی که CO2 توسط آب دریا جذب می شود، با آب واکنش داده و منجر به کاهش pH، غلظت یون کربنات و حالت اشباع مواد معدنی کربنات کلسیم در آب دریا می شود. به این پدیده "اسیدی شدن اقیانوس" می گویند. مطالعات نشان داده است که اسیدی شدن می تواند تأثیر منفی بر روی برخی از گونه های جانوری و گیاهی از جنس کانی های کربناتی، از جمله نرمتنان صدف دار، توتیا، مرجان ها و برخی گونه های پلانکتونی داشته باشد. تغییرات در شیمی اقیانوس ها می تواند بر رفتار موجودات غیر کربناتی نیز تأثیر بگذارد. توانایی برخی از ماهی ها در تشخیص شکارچیان، تحت اسیدی شدن کاهش می یابد. مطالعات نشان داده اند که pH پایین بر توانایی برخی از لاروها برای مکان یابی زیستگاه مناسب نیز تأثیر می گذارد. به طور خلاصه، اثرات مستقیم و غیرمستقیم اسیدی شدن اقیانوس پیچیده است و هنوز به خوبی شناخته نشده است.
این کارگاه آموزشی در مورد "اسیدی شدن اقیانوس" برای ایجاد روابط بین دانشمندان، مدیران منابع، سیاست گذاران و مردم به منظور تحقیق و نظارت بر اثرات تغییر شیمی اقیانوس ها بر اکوسیستم های مهم اقتصادی و زیست محیطی مانند صیادی و صخره های مرجانی، برگزار می گردد. موضوعاتی که در این کارگاه مورد بحث قرار خواهند گرفت به شرح زیر است:
- اسیدی شدن اقیانوس برای پایداری
ارایه توسط Dr. Katherina Schoo
- چگونه اندازه گیری pH از دهه 90 میلادی تکامل یافته است
ارایه توسط Dr. Noelia Fajar
- حسگرهای بیوشیمیایی کم هزینه
ارایه توسط Dr. Antón Velo
- اسیدی شدن اقیانوس و هیپوکسی در اکوسیستم های دریایی (با تمرکز بر خلیج فارس)
ارایه توسط دکتر ابوالفضل صالح
- اسیدی شدن اقیانوس: تأثیر بالقوه بر پرورش نرم تنان صدف دار
ارایه توسط Dr. Jose M. F. Babarro
- تحقیقات اسیدی شدن اقیانوس در دریای مدیترانه: وضعیت کنونی، روند ها و گام های بعدی
ارایه توسط Dr. Abed El Rahman Hassoun
- اسیدی شدن اقیانوس ها و اکوسیستم جنگل های حرا
ارایه توسط دکتر مریم قائمی
- تاثیرات اسیدی شدن و تغییر اقلیم بر صید نرم تنان صدف دار
ارایه توسط Dr. Laura G. Peteiro
نظر دهید