تاسیس «سندباکس» وزارت ارتباطات به اکوسیستم نوآوری کشور کمک خواهد کرد
معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تاسیس سندباکس وزارت ارتباطات (محیط آزمون تنظیمگری)، فرصتی است که بهجای مانع تراشی برای کسب و کارها، موانع سر راه آنها را بشناسیم و از بروز مشکلات جلوگیری کنیم تا بتوانند به رشد و شکوفایی برسند. سندباکس به اکوسیستم نوآوری کشور کمک خواهد کرد.
«محمد خوانساری» امروز (دوشنبه) در نشست خبری فراخوان محیط آزمون تنظیمگری (سندباکس) ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در سال ۹۸ مصوبهای توسط سازمان تنظیم مقررات شورای عالی فضای مجازی به عنوان نظام مدیریت یکپارچه منتشر شد. از سال گذشته دبیرخانهای برای محیط های آزمونگری در وزارت اقتصاد شکل گرفت.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: در حوزه محیطهای آزمون دو شکل کلی داریم؛ یکی توسعهای و دیگری نظارتی. بحث ما در این نشست مربوط به محیطهای آزمونگری نظارتی است تا اگر کسب و کاری قصد فعالیت در زمینهای را داشته باشد که قوانین مشخص برای آن وجود ندارد، در این محیط کار کند.
وی ادامهداد: برای این کار نیاز است کسب و کار درخواست خود را به دبیرخانه این مرکز ارائه کند. مرکز تشخیص میدهد که این کسب و کار به کدام بخش مربوط است و آن را به همان بخش متصل میکند.
خوانساری تصریحکرد: محیط تنظیمگری مربوط به کسب و کارهای مربوط به وزارت ارتباطات مانند موضوعات نوآورانه در حوزه پست، هوش مصنوعی، شبکه ملی اطلاعات، امنیت سایبری و غیره در سازمان فناوری محیط تنظیمگری خود را میگذرانند.
معاون وزیر ارتباطات تصریحکرد: طبق تشخیص دبیرخانه اصلی محیط آزمون تنظیمگری در حال ارجاع به وزارت ارتباطات است. پس از بررسیهای اولیه پیشنهاد سند مصوبهای برای چشمپوشی از برخی قوانین طراحی میشود تا کسب و کار بتواند ایده خود را تست کند تا مشکلات سر راه خود را بفهمد و برای رفع آن تلاش کند.
وی اضافهکرد: کسب و کار پس از ورود به این محیط که ۶ ماه تا یک سال به طول میانجامد، میتواند همه مسائل در مسیر رشد خود را کشف کند و فرصت کوتاهی است تا کسب و کار مسیر شکوفایی خود را بیابد.
در ادامه این نشست، «حامد منکرسی» معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران افزود: سندباکس در کنار باقی سندباکسهایی که در کارگروه ویژه سندباکس تاسیس شده، قرار است به اکوسیستم نوآوری کشور کمک کند. هدف اصلی این است که بتوانیم در فرایند تنظیمگری مشارکت بخش خصوصی را نیز داشته باشیم.
وی افزود: بانک مرکزی، سازمان بورس، بیمه مرکزی، وزارت صمت، وزارت فاوا و وزارت بهداشت تا کنون موفق به دریافت مجوزی توسعه سندباکس شدهآند. به طور کلی از میان کسب و کارهای مرتبط با فناوریهای نوظهور حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات مربوط میشوند میتوان به مباحثی مانند هوش مصنوعی، کلان داده، اینترنت اشیا، هوشمندسازی، رایانش ابری، زنجیره بلوکی، فناوریهای تنظیمی، واقعیت افزوده و مجازی و فناوریهای احتمالی اشاره کرد.
این مسوول تاکید کرد: ارائه دهندگان خدمات دولت الکترونیک، خدمات نوین ارتباطی و مراکز داده، پلتفرمهای توسعه و زیرساختی، ارائه دهندگان پایه شبکه ملی اطلاعات و خدمات ارزش افزوده از کسب و کارهای حوزه خدمات مرتبط به تکالیف وزارت ارتباطات هستند.
«احمد نوروزی»، دبیر کارگروه مدیریت یکپارچه و هماهنگی محیطهای آزمون در ادامه این نشست افزود: تا امروز ۳۷ جلسه در کارگروه مدیریت یکپارچه هماهنگیهای محیط آزمون برگزار شده است. یکی از وظایف این کارگروه حمایت از تنظیمگران بخشی و تعامل با شبکه برای ایجاد سندباکسهای بخشی است. با توجه به درخواست وزارت ارتباطات این محیط تنظیمگری در سازمان فناوری اطلاعات نیز آغاز به کار کرد. بعد از وصول درخواست کسب و کارها در دبیرخانه با توجه به حوزه عملکردی آن درخواست ممکن است به یک یا چند عنوان از محیطهای آزمون مرتبط شود و زمانی که استانداردهای لازم را در محیط آزمون دریافت کند به محیط آزمون دستگاه مرتبط ارجاع داده میشود تا خلاهای مقرراتی پوشش داده شوند تا ریسکهای کسب وکار به حداقل برسد یا ریسکها به حدی باشد که تداوم کار آن ممکن نباشد. تمام اینها در محیط آزمونگری بررسی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، سندباکس نظارتی یک محیط کنترل شده و تحت نظارت است که به شرکتهای نوآور اجازه میدهد محصولات خدمات و مدلهای کسب و کار نوآورانه خود را در مقیاس کوچک آزمون کنند. به واسطه کوچک بودن مقیاس آزمایش و نیز نظارتهای اعمال شده از سوی رگولاتور، میزان خطرات و ریسکها به میزان قابل توجهی کاهش مییابد به همین دلیل در چارچوب سندباکس ایدههای نوآور با اطمینان از وجود محاظت مورد آزمایش قرار خواهند گرفت.
هدف از ایجاد سندباکس ترویج نوآوری و افزایش قدرت رقابتپذیری، رفع موانع نظارتی بر سر راه نوآوری و آموزش و یادگیری در مورد تحولات بازار است.
نظر دهید