رونمایی از سامانه هوش مصنوعی برای تشخیص کووید ۱۹
سامانه هوش مصنوعی برای تشخیص کووید۱۹ که توسط شرکت دانش بنیان هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف طراحی شده است امروز در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رو نمایی شد.
در این مراسم دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گزارشی از وضعیت شرکت های دانش بنیان ارائه کرد وگفت: در حال حاضر دو شرکت دانش بنیان در حوزه کیت تشخیص کرونا فعالیت میکنند و ۲۵۰ هزار کیت را تحویل دادهاند.
وی افزود: این شرکتها ظرفیت تولید ۱۰۰ هزار کیت در هفته را دارند. همچنین شرکت دیگری در حال اخذ تاییدیه در راستای تولید کیت تشخیص کروناست. از این رو میتوانیم نتیجه بگیریم که دیگر نیاز به واردات کیت های تشخیصی نداریم.
وی با اشاره به تولید تجهیزات در زمینه مبارزه با کرونا گفت: اتفاق مهم دیگری که توسط شرکتهای دانش بنیان رخ داده است این است که دو شرکت به تولید ونتیلاتور ورود کردهاند و توانستهاند آنها را تولید کنند و نیاز بیمارستانها را برطرف سازند.
وی با بیان اینکه این دستگاه میتواند یک تخت معمولی را به یک تخت آی سی یو تبدیل کند گفت: در حال حاضر مشکل بسیاری از شرکتها تولید این ونتیلاتورهاست که میبینیم با ورود شرکتهای دانش بنیان به این مرحله نیاز برطرف شده و با قیمت پایین به بازار عرضه می کنند.
ستاری با اشاره به تولید ماسکهای مورد نیاز کشور توسط شرکتهای دانش بنیان گفت: در ابتدای شیوع این ویروس تولید ماسک با مشکل مواجه بود که این شرکتهای دانش بنیان تولیدکننده ورود پیدا کردند تا بتوانند نیاز کشور را از این منظر برطرف سازند. وی افزود: ازهنگام شیوع کرونا، تولید ماسک بیش از ۴ برابر شد که البته باید دهها برابر افزایش یابد تا علاوه بر نیاز کشور نیاز منطقه برطرف کند.
ستاری با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان خط مقدم مبارزه با ویروس ناشناخته کرونا هستند، گفت امیدواریم بتوانیم به مرحلهای برسیم که کسی پشت در بیمارستان ها معطل نماند.
وی با اشاره به این که چندین شرکت دانش بنیان توانستند با استفاده از هوش مصنوعی و با ارائه تکنولوژیهای جدید در این زمینه روشی جدید را برای تشخیص کرونا ارائه دهند، افزود: این شرکت ها توانسته اند با دقت بالایی سامانهای را ترتیب دهد که به واسطه آن ویروس کرونا با استفاده از یک سی تی اسکن قابل تشخیص است. این سامانه در بسیاری از بیمارستان ها مورد استفاده قرارمی گیرد.
دکتر علیرضازالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران هم در این مراسم گفت: استفاده از سامانه جدید تشخیص کرونا، بالاترین میزان اثربخشی در وقت را دارد و این اقدام کار پزشکان را آسان تر می کند.
زالی با اشاره به سامانه تشخیص پنومونی کووید ۱۹ که توسط محققان کشور به نتیجه رسیده است، خاطرنشان کرد:طبیعی است که امروز سی تی اسکن به عنوان بهترین روش غربالگری است و قطعاً افرادی که به بخشهای بهداشتی مراجعه میکنند و مظنون به کرونا هستند میتوانند با استفاده از این سامانه که توسط محققان طراحی شده در عرض کمتر از چند دقیقه وضعیت بیماری شان مشخص شود.
زالی تصریح کرد: استفاده از این سامانه بالاترین میزان اثربخشی در وقت را در تشخیص دارد و این اقدام کار پزشکان را راحت تر میکند. فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با بیان اینکه استفاده از ابزارهای تشخیصی باید از دقت و حساسیت بالایی برخوردار باشند، ادامه داد: در حال حاضر این تکنیک در داخل کشور نسبت به نسخههای جهانی جایگاه بی بدیلی دارد.
وی افزود: استفاده از این سامانه میتواند در مناطقی که پزشک یا رادیولوژیست وجود ندارند نیز مورد استفاده قرار گیرد و در آن واحد تحلیل درمان صورت بگیرد.
به گفته زالی این سامانه با استفاده از عکس سی تی اسکن، مشاوره قطعی به بیمار میدهد؛ این ابزار یک تکنیک پزشکی از راه دور به شمار میرود و در واقع یک رادیولوژیست است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران با اشاره به کاربرد این سامانه، خاطرنشان کرد: با استفاده از این سامانه با امکان حجم سنجی میتوانیم ابعاد ضایعه ریوی را اندازه بگیریم.
وی با تأکید بر اینکه آرشیو این سامانه یک پشتوانه پژوهشی محسوب میشود، اظهارداشت: این سامانه با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ژرف به این نتیجه رسیده است. به گفته این مقام مسئول ما میتوانیم این نوید را به مردم بدهیم که این یک کار بی بدیل در عرصه جهانی به شمار میرود.