منابع آبی در سراسر جهان در مرحله بحرانی قرار دارد و مشکل آب به لحاظ کمی و کیفی، مسائل عدیدهای را برای جهانیان به وجود آورده است. با توجه به اینکه امکان افزایش منابع آب شیرین جهان وجود ندارد، لازم است بهبود روشهای استفاده از آبهای شیرین و بهرهگیری از فناوریهای نوین برای تصفیه و شیرینسازی آبهای شور و لبشور مورد پیگیری قرار گیرد.
در این راستا، فناوریهای متنوعی برای شیرینسازی آب توسعه یافته است. اما یکی از معضلات اساسی آبشیرینکنهای متداول، بازده نهچندان بالای آنها به علت تولید میزان قابلتوجه پساب شور با غلظت بالا در فرآیند نمکزدایی است.
علاوهبراین قوانین و محدودیتهای زیستمحیطی برای دفع پساب نیز روزبهروز سختگیرانهتر میشود. توسعه فناوریهای افزایش بازدهی پلنتهای نمکزدایی با توجه به این مشکل صورت پذیرفته است. یکی از شیوههایی که به تصفیه کامل پساب شور و استحصال آب آشامیدنی، کمک میکند، روش تصفیه بدون تولید پساب یا ZLDنامیده میشود. بازده واحدهای آبشیرینکن با بهکارگیری این فناوری تا حد بسیار بالایی افزایش مییابد.