ایران همانند بسیاری از کشورهای درحالتوسعه با مشکل بیکاری بهویژه در قشر تحصیلکرده مواجه است. در این میان، یک گروه از رشتههایی که سهم بالایی از بیکاران را به خود اختصاص داده، رشتههای مرتبط فناوری اطلاعات و ارتباطات است. این در حالی است که یکی از کمهزینهترین و سریعترین راههای خروج از بحران بیکاری، اشتغال در بستر فناوری اطلاعات و ارتباطات است. این موضوع در کنار ارزآوری و عدم نیاز به پیچیدگیهای تولید کالاهای فیزیکی، کشورهای مختلف را بر آن داشته است تا صادرات خدمات فناوری اطلاعات را یکی از اولویتهای خود قرار دهند. در سال ۲۰۱۶ میلادی، حجم کل بازار برونسپاری فناوری اطلاعات فراتر از 100میلیارد دلار بوده که معادل ۱۰ درصد از حجم بازار خدمات IT دنیا است. کشورهای هند، فیلیپین، ارمنستان و بلاروس بهترتیب 6.8 ، 8 ، 4.5 و 2.1 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از طریق ارائه خدمات فناوری اطلاعات برونسپاریشده کسب نمودهاند؛ هرچند شرایط ایران برای برونسپاری خدمات فناوری اطلاعات، شرایط مطلوبی دارد، اما آنچنان که باید از این ظرفیت استفاده نشده است.
بر اساس برآورد سازمان توسعه تجارت، صادرات خدمات فناوری اطلاعات کشور در ۱۲ماهه پایانی سال ۱۳۹۵ برابر با ۱۸۰میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال قبل از آن، افت ۴۴ درصدی داشته است. در شرایط کنونی که کشور دچار چالش تحریم از یک سو و افزایش نرخ ارز از سوی دیگر است، ضرورت سرمایهگذاری بر روی این حوزه بیشازپیش احساس میشود.
یکی از کشورهایی که طی ده سال گذشته، تمرکز ویژهای بر صادرات خدمات مهندسی نرمافزار داشته، ارمنستان است. در سال 2015 میلادی، ارزش بازار خدمات نرمافزار در این کشور، 550میلیون دلار بوده است. طبق گزارش وزارت ICT کشور ارمنستان، در بازار مهندسی نرمافزار این کشور، کمبود 3000 نیروی انسانی برآورده شده است. با توجه به قیمت ارزهای خارجی و جمعیت بالای برنامهنویسان کشور، این فرصت وجود دارد تا ایران برای جذب سهمی از این بازار برنامهریزی کند.