ارائه نیازهای فناورانه ۹ دستگاه در نمایشگاه "تستا"
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی: در طول این نمایشگاه ۹ نشست برای ارائه نیازمندیهای ۹ نهاد برگزار خواهد شد و شرکتهایی که موفق به انعقاد تفاهمنامه همکاری با این نهادها شوند، از حمایتهای صندوق برخوردار خواهند شد.
دکتر سیاوش ملکیفر در گفتوگو با ایسنا با اشاره به برگزاری نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی (تستا) از روز ۲۶ تا ۲۹ آذر ماه جاری، افزود: این نمایشگاه در هفته پژوهش و فناوری در محل نمایشگاه دائمی بینالمللی تهران برگزار میشود.
وی یکی از اهداف صندوق نوآوری و شکوفایی را توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان از طریق اتصال آنها به صنایع بزرگ ذکر کرد و یادآور شد: بر این اساس در روزهای برگزاری نمایشگاه تستا از سوی این صندوق ۹ نشست ارائه نیازمندیهای فناورانه برگزار میشود و شرکتهای دانشبنیان نیز در این جلسات حاضر میشوند و در صورتی که توانمندی لازم برای رفع نیازها را داشته باشند، وارد فرآیند عقد تفاهمنامه و قرارداد با صنایع و شرکتهای بزرگ خواهند شد.
ملکیفر با اشاره به سابقه فعالیت صندوق نوآوری در زمینه توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان، خاطر نشان کرد: ما تاکنون ۱۱ رویداد از جمله ۷ گردهمایی فناورانه سه روزه را در زمینه ارائه نیازمندیهای فناورانه برگزار کردیم و به طور میانگین در هر رویداد حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان تفاهمنامه میان طرف عرضه و تقاضای فناوری منعقد شده است. صندوق با حضور در این نمایشگاه و برگزاری نشستهای ارائه نیاز فناورانه در تلاش است با تسهیم تجربیات موفق خود در زمینه شبکهسازی و تبادل فناوری، گامی در راستای ارتقای اثربخش نمایشگاه تستا بردارد و به تحقق کارکرد اصلی آن که همان بههمرسانی عرضه و تقاضا و تأمین نیازهای فناورانه با استفاده از فناوریهای داخلی است، کمک کند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد برگزاری نشستهای تجاری بین طرف عرضه و تقاضای فناوری در نمایشگاه تستا حرکت مطلوبی در راستای اتصال شرکتهای دانشبنیان به صنایع بزرگ باشد.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، ارائه نیازمندیها در نمایشگاه تستا را در زمینه نیازمندیهای نهادهایی شامل «ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز»، «شرکت فولاد غرب آسیا»، «فرودگاه کیش»، «پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا»، «شرکت هواپیمایی ماهان»، «فرودگاه پیام»، «فراکسیون اکو مجلس شورای اسلامی»، «مرکز نوآوری شهرداری تهران» و «سازمان فضایی ایران» ذکر کرد.
ملکیفر در این باره توضیح داد: در این جلسات هر یک از نهادهای متقاضی در حضور شرکتهای دانشبنیان به مدت دو ساعت نیازهای فناورانه خود را عرضه خواهند کرد و در صورتی که شرکتهای دانشبنیان قادر به همکاری با طرف متقاضی باشند، پس از برگزاری نشستهای تجاری و مذاکره دوجانبه، همکاری آنها شکل میگیرد و منجر به عقد تفاهمنامه میشود.
وی با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکتها برای اجرای این تفاهمنامهها حمایت میکند، توضیح داد: در صورتی که طرف تقاضای فناوری تمایل به خرید محصولات شرکتهای دانشبنیان داشته باشد، ولی نقدینگی لازم را نداشته باشد، از سوی صندوق تسهیلات لیزینگ پرداخت خواهد شد؛ به این صورت که مشتری ۲۰ درصد قیمت خرید را میپردازد و ۸۰ درصد باقیمانده از طریق تسهیلات لیزینگ به شرکت داده میشود و مشتری این میزان را با نرخ ۹ درصد در مدت ۳۶ ماه بازپرداخت خواهد کرد.
ملکیفر، صدور ضمانتنامه را از دیگر حمایتهای صندوق ذکر کرد و ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان گاهی برای فروش محصولات خود به بخشهای صنعتی باید ضمانتنامه ارائه کنند. این شرکتها برای دریافت ضمانتنامه باید ۱۰ درصد از مبلغ فروش را در بانک بلوکه کنند. اما اگر شرکتها این ضمانتنامه را از صندوق نوآوری و شکوفایی درخواست کنند، تنها ۵ درصد از مبلغ فروش را در بانکها بلوکه میکنند و بانکهای عامل صندوق به آنها ضمانتنامه اعطا خواهند کرد.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی اخذ استانداردها را از دیگر خدمات ارائهشده به شرکتها نام برد و افزود: در صورتی که شرکتی برای فروش محصولات دانشبنیان خود به استاندارد تخصصی نیاز داشته باشد، صندوق تا ۷۰ درصد هزینههای اخذ استاندارد را به صورت بلاعوض به شرکتها ارائه میکند.
ملکیفر اضافه کرد: هدف ما از ارائه این تسهیلات و خدمات تنها اتصال شرکتهای دانشبنیان به صنایع نیست، بلکه در تلاش هستیم با حمایتهای مالی بازار این شرکتها توسعه یابد و امیدواریم این حمایتها گامی مؤثر در این راستا باشد.