گزارش: بررسی اقدامات کشورها در مقابله با بحران کروناویروس
در این گزارش به بررسی اقدامات حمایتی دولتهای چین، آلمان، روسیه، انگلیس، اسپانیا، اتریش، کره جنوبی، ژاپن، سنگاپور، اوکراین و بلاروس پرداخته شده است.
با توجه به شیوع ویروس کرونا در سطح جهانی و اقدامات مختلف کشورها در مقابله، مدیریت و مهار آن و همچنین وجود این بحران در کشورمان، این مرکز در راستای رصد اقدامات و تجربیات سایر کشورها درخصوص جنبههای مختلف بحران مذکور، مطالعه و بررسی تمهیدات و دستورالعملهای کشورهای چین، آلمان، روسیه، انگلیس، اسپانیا، اتریش، کره جنوبی، ژاپن، سنگاپور، اوکراین و بلاروس را در دستور کار خود قرار داد. به همین منظور گزارشی با عنوان «بررسی اقدامات کشورها در مقابله با بحران کروناویروس»، تهیه و تدوین گردید که با توجه به بررسی صورتگرفته، اقدامات حمایتی دولتهای اشارهشده شامل سه بخش زیر میباشد:
1- برنامهریزی برای ارائه خدمات بهداشتی درمانی مؤثر ازجمله انجام تست تشخیص، لزوم تداوم خدمات درمانی ضروری برای برخی از بیماران خاص در دوره همهگیری، تأمین زیرساختهای فیزیکی و نیروی کار کافی و تأمین بودجه لازم در این حوزه؛
2- ارائه خدمات اجتماعی شامل نحوه اطلاعرسانی عمومی، اجرای قوانین مربوط به قرنطینه و محدودیتهای مربوط به سفرهای فرامرزی؛
3- ارائه تسهیلات مالی به شهروندان و شرکتها.
همچنین دستاوردهای فناورانه برخی از کشورهای فوق در مقابله با ویروسیادشده در این گزارش شناسایی و معرفی شده است.
دانلود گزارش شماره یک Pdf
...................................................
نقش فناوری ها در کنترل بیماری کوید-19
از ابتدای شیوع بیماری کووید-19 در جهان، جوامع علمی و پزشکی فعالیتها و تلاشهای بسیاری را برای کاهش اثرات آن انجام دادهاند. همچنین تحقیقات زیادی بهمنظور شناخت بهتر ماهیت این بیماری و بهکارگیری فناوریهای نوآورانه متعدد برای مقابله و کنترل آن صورت گرفته است.
لذا با توجه به اهمیت موضوع، این مرکز فناوریهای کاربردی کنترل و مدیریت بیماری مذکور در کشورهای مختلف شامل ارائه خدمات آنلاین برای اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی، فناوریهای پیشگیرانه، تشخیصی، درمان و کمک به کادر درمانی را بررسی و گزارشی با عنوان «نقش فناوریها در کنترل بیماری کووید-19» تهیه نموده است.
دانلود گزارش شماره دو Pdf
...................................................
ده فناوری برتر در مقابله با کروناویروس
دبیرخانه پارلمان اروپایی با انتشار یک گزارش تحقیقاتی با عنوان «Ten technologies to fight coronavirus» به تجزیهوتحلیل علمی درخصوص روند مبارزه با بیماری فوق پرداخته که توسط این مرکز ترجمه و تدوین شده است. در این گزارش، اشاره شده بیماری مذکور بهعنوان اولین بیماری همهگیر بزرگ در قرن حاضر، فرصت مغتنمی برای سیاستگذاران و قانونگذاران فراهم نموده تا بهرغم تحتفشار بودن برای مهار هرچه سریعتر بیماری، بهکارگیری فناوریهای نوظهور را از نظر انطباق با موازین اخلاقی، وجاهت حقوقی و میزان کارایی در زمان وقوع بحران مورد بررسی قرار دهند. از طرفی با تحلیل دقیق 10 فناوری برتر ازجمله هوش مصنوعی، بلاکچین، منبع باز، پزشکی از راه دور، چاپ سهبعدی، ویرایش ژن، نانو، زیستشناسی مصنوعی، پهپادها و رباتها، بر استفاده از برنامههای نوآورانه بهعنوان کمک مؤثری در روند مبارزه با این بیماری همهگیر توسط دولتها تأکید شده است.
دانلود گزارش شماره سه Pdf