همایش ملی خودروهای آینده 13 تا 15 بهمن 98
مالکیت وسیع خودروها باعث ایجاد اثرات ناخواسته و مشکلاتی مانند: ترافیک، افزایش مصرف سوخت و انتشار گازهای گلخانه ای می شود. آلودگی جو بوسیله انتشار گازهای گلخانه ای، باعث تخریب محیط زیست و بیماری های تنفسی میگردد.
مالکیت وسیع خودروها باعث ایجاد اثرات ناخواسته و مشکلاتی مانند: ترافیک، افزایش مصرف سوخت و انتشار گازهای گلخانه ای می شود. آلودگی جو بوسیله انتشار گازهای گلخانه ای، باعث تخریب محیط زیست و بیماری های تنفسی میگردد. از آنجایی که خودروهای درونسوز علاوه بر آلاینده های گازی، تولید ریز گرد و آلودگی صوتی نیزدارند، کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه برنامه ها و سیاست های بلند مدتی برای استفاده از خودروهای الکتریکی به جای خودروهای درونسوز و نیز استفاده از انرژی های تجدید پذیر برای تولید برق دارند.
بسیاری از کشورهای جهان قصد دارند با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلایندهها و گازهای گلخانهای و حفظ بیشتر محیط زیست، خودروهای تمام الکتریکی و برقی را به تولید انبوه برسانند. از جمله دولت های پیشگام در این زمینه می توان به نروژ، سوئد، دانمارک، آلمان، انگلستان، فرانسه، اسپانیا، پرتغال، ژاپن، چین و هند اشاره کرد که قصد دارند به منظور جلوگیری از آلودگی هوا و حفظ محیط زیست تولید و فروش خودروهای بنزینی و دیزلی را تا دهه 2030 میلادی (نهایتاً دهه 2040 میلادی) یعنی حدوداً 10 الی 20 سال آینده ممنوع و متوقف اعلام کنند.
افزایش روزافزون خودروهای برقی و محبوبیت استفاده بیشتر از این خودروهای پاک، موجب شده است شرکتهای خودروسازی در سراسر جهان به رقابتی تنگاتنگ پرداخته و هر یک از برنامههای خود برای طراحی و تولید خودروهایی بهتر و با توان پیمایش بیشتر رونمایی کنند. شرکتهای خودروسازی بزرگ در جهان نیز در همین راستا تصمیم گرفتهاند که در توسعه و تولید محصولات جدید خود تغییر رویکرد بدهند و به سمت و سوی ساخت و طراحی خودروهای برقی و الکتریکی و هیبریدی بپردازند تا در سالهای آینده، مشتریان خودرو بیشتر به خرید این محصولات روی بیاورند و نقش خود را برای حفاظت از محیط زیست و کاهش آلودگی هوا ایفا کنند.
جمهوری اسلامی ایران نیز جهت کاهش آلودگی هوا برای استفاده از خودروهای برقی و تامین انرژی آنها زیرساخت هایی که شامل تولید انرژی تجدید پذیر و رساندن آن به مصرف کننده نهایی به وسیله ایستگاه های شارژ را در دستور کار قرا داده است.بخش حمل و نقل سهم قابل ملاحظهای در میزان مصرف سوخت و انتشار آلایندههای هوا در کشور دارد و براساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوا تهران، در کلانشهر تهران بیش از 70 درصد میزان آلودگی هوا متعلق به بخش حمل و نقل میباشد. براساس مطالعات موثق، تنها راه بهینهسازی مصرف سوخت و کاهش انتشار آلایندههای هوا استفاده از فناوری برقیسازی میباشد. در حال حاضر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با محوریت ستاد توسعه فناوری های حوزه فضائی،حمل و نقل پیشرفته با مشارکت و تکیه بر دانش فنی، نیروی انسانی متخصص و زیرساختهای موجود شرکتهای دانش بنیان، به عرصه توسعه خودروهای برقی و هیبرید مورد نیاز کشور ورود کرده است.لذا با توجه به این امر مهم و در جهت توسعه تولید و استفاده از خودروهای برقی نیاز به فرهنگ سازی، توانمندسازی شرکت های دانش-بنیان و توسعه زیرساخت های مرتبط با این حوزه می باشد. بدین منظور این ستاد با همکاری شهرداری محترم تهران و وزارت صنعت (سازمان مدیریت صنعتی) در نظر دارد، اولین رویداد تخصصی با عنوان "همایش ملی خودروهای آینده" را با اهدافی از جمله:
1.دعوت از بازیگران و سیاست گذاران اصلی این حوزه در دستگاه های مختلف اجرایی به منظور رفع موانع توسعه برقی سازی خودروها و زیرساخت های مورد نیاز آن،
2.شناسایی و شبکه سازی شرکت های دانش بنیان توانمند در حوزه برقی سازی (Electrification)،
3.ارائه نیازها و گلوگاه های صنایع خودروسازی بزرگ کشور در برقی سازی خودروها در قالب Pitch Revers
4.ارائه توانمندی شرکت های دانش بنیان داخلی در بومی سازی فناوری های کلیدی در قالب Pitch و
5.برگزاری استارت آپ ویکند برقی شو با حضور تیم هایی از دانشجویان نخبه کشور،
در دهه مبارک فجر در تاریخ 13 لغایت 15 بهمن در محل مرکز همایش های سازمان مدیریت صنعتی ساختمان شماره2 (واقع در خیابان شیخ بهایی جنوبی، شهرک والفجر، خیابان ایرانشناسی خیابان نهم) برگزار نماید.
شایان ذکر است در این رویداد کلیه محصولاتی که در مجموعه خودروسازی کشور و شرکت های دانش بنیان به صورت برقی تولید شده اند اعم از اتوبوس، خودرو سواری، موتورسیکلت، ایستگاه های شارژ و قطعات و ماژول های هایتک برقی در نمایشگاه جنبی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می گیرد.
علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سایت www. http://futurecar.ir/fa یا شماره های دبیرخانه همایش، 22414190 داخلی 1104 و 1133 و 22532161 تماس بگیرند.