ارائه پیش نویس سند سیاستهای کلی توسعه دریا محور در هفته اول اسفندماه به مجمع تشخیص مصلحت نظام
رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری گفت: پیش نویس سند سیاستهای کلی توسعه دریا محور تدوین شده و در هفته اول اسفندماه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه میشود.
همایش یک روزه "هماندیشی در خصوص تدوین سیاستهای کلی دریامحور" از سوی مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در محل سازمان مدیریت صنعتی کشور برگزار گردید.
دکتر سیروس وطنخواه، رئیس مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری طی سخنانی در این همایش با اعلام اینکه پیش نویس سند سیاستهای کلی توسعه دریامحور تدوین شده و در هفته اول اسفندماه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه میشود، تصریح کرد: با توجه به جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام رویکرد ما در بروزرسانی و تدوین سند توسعه دریامحور، اجماع از سوی تمام بازیگران بر این سیاستها بوده است.
ایشان با تاکید بر اینکه سیاستهای کلی دریامحور به دنبال مشارکت حداکثری ذی نفعان است، افزود: بالغ بر ۹۰ سازمان و ارگان به طور مستقیم و غیرمستقیم به نشستها و هماندیشیها دعوت شدهاند تا مشارکت همگانی در تدوین سیاستها شکل گیرد.
وی از دیگر اهداف تدوین این سیاستها را توسعه صنعت و فناوری در حوزه دریا دانست و گفت: از این طریق چالشها احصاء شده و راهحلهای آنها عملیاتی میشود.
شایان ذکر است در این همایش یکروزه مهندس سید مصطفی میرسلیم، رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، دکتر بهروز ابطحی رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، دکتر اسماعیلی، دکتر پاک و دکتر دانه کار از سازمان بنادر و دریانوردی، دکتر صاحبکار خراسانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر لایقی مدیرکل مرکز علوم جو و اقیانوسی سازمان هواشناسی کشور، خانم دکتر اژدری از وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و دکتر اسمعیلی از سازمان گسترش و نوسازی صنایع کشور به ارائه سخنرانی پرداختند.
این همایش صبح دوشنبه 14 بهمن ماه 1398 در مرکز همایش های سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد و کارگروه فناوری و صنایع دریایی در کمیته توسعه دریامحور کمیسیون زیربنایی و تولیدی دبیرخانه مجمع این همایش را برگزار کرد.
به گفته دکتر بیک محمدلو، رئیس کمیته حمل و نقل دریایی و توسعه دریامحور کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع، در این کمیته، برای تدوین پیش نویس سیاست های کلی توسعه دریامحور، پنج کارگروه تشکیل شده و کارگروه فناوری و صنایع دریایی امروز نشست نهایی خود را برگزار کرد.
تبیین جایگاه سیاست های کلی و سازوکار تضمین اجرایی سازی آن، ارائه آخرین دستاوردها و اقدامات کارگروه فناوری و صنایع دریایی، راهبردهای توسعه علوم و فنون دریایی، جایگاه هواشناسی دریایی در توسعه پایدار کشور، نقش گردشگری دریایی در توسعه دریا محور و نقشه راه فناوری های دریایی ایران، از جمله عناوین ارائه شده در این همایش بود.
مهندس میرسلیم، رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنرانی خود بیان داشت: نخستین گام درجهت تعیین سیاستهای کلی دریامحور، دریافت نظر مقاممعظمرهبری، تشکیل کارگروههای کارشناسی در جهت تبیین این نظرات و ارائه آن به صحن مجمع و در نهایت ابلاغ این سیاستها به دستگاههای اجرایی است.
رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع تشخیص مصلحت نظام، ایجاد زیرساختها برای فراهم سازی سرمایهگذاری در بخش دریا با توجه به اقتصاد مقاومتی به همراه زمینه استقرار صنایع در بنادر را از جمله موارد مد نظر سیاستهای کلی دریا محور اعلام کرد.
مهندس میرسلیم اظهارداشت: تامین سرمایه انسانی لازم و به روزرسانی ساختارها و قوانین برای بهرهبرداری حداکثری از دریا از دیگر مواردی است که سند سیاستهای کلی دریا محور به آنها توجه دارد.
بهروز ابطحی، رئیس مرکز اقیانوس شناسی و علوم جوی از دیگر سخنرانان این همایش، با بیان اینکه کمتر از ۵ درصد دانشجویان در رشتههای علومپایه در حوزه علوم و فنون دریایی مشغول به تحصیل هستند، گفت: در این خصوص از دیگر کشورهای جهان فاصله داریم و لازم است استعدادهای علمی کشور به سمت دریا هدایت شوند.
وی با اشاره به اینکه کشوری مانند آمریکا دارای ۶۰ شناور بزرگ تحقیقاتی است که حداقل ۱۵ فروند آن در عرصه جهانی فعالیت میکنند، تصریح کرد: ما در خوشبینانهترین حالت ۱۱ فروند شناور تحقیقاتی کوچک در اختیار داریم.
رئیس مرکز اقیانوس شناسی و علوم جوی بر توسعه بخش آموزش در حوزه دریایی کشور تاکید کرد و گفت: باید رشتههای دریایی بیش از پیش به مخاطبان شناسانده شود.
وی یکی از معضلات در این بخش را قدیمی بودن ترکیب رشتههای دانشگاهی دانست و خاطر نشان کرد: باید با کار کارشناسی، رشتههای جدید ایجاد شوند.