واحد رصد
رصد آینده: رایانه زیستی(شماره 9)
رایانههای زیستی کامپیوترهایی هستند که از مولکولهای زیستی مانند DNA یا پروتئین برای انجام محاسبات و رایانش استفاده میکنند که شامل ذخیره سازی، بازیابی و پردازش دادهها میباشد. چگالی بالای اطلاعات در مولکولهای DNA و موازی بودن فعالیتها در آنها باعث شده محاسبات از طریق DNA ابزار قدرتمندی گردد. این رایانه ها با استفاده از فناوری نانو در زمینه مهندسی سامانه های زیستی که قابلیتهای محاسباتی را فراهم کرده، از تواناییهای موجودات زنده استفاده میکنند. در حقیقت رایانه زیستی، نانورایانهای است که از مولکولهای زیستی برای ذخیره اطلاعات و محاسبات پیچیده استفاده میکند. این رایانه ها بر اساس عملکرد گونه های مختلف زیستی( مانند سلولهای باکتریایی)، DNA/RNA، الیگوپپتیدها، آنزیمها/پروتئین ها، آنتی بادیها) می توانند سیگنالهای متعدد شیمیایی ورودی را پردازش کرده، یک سیگنال خروجی بسته به منطق دیجیتال این سامانه ها ایجاد کنند(شکل سمت چپ پایین). نکته اصلی رایانه زیستی تعداد بسیار زیاد محاسبات موازی با استفاده از مولکولهای حیاتی است که با ایجاد مقدمات لازم و تعداد مناسب این مولکولها( مثلا رشتههای DNA ) میتوان با یکبار انجا
دومین همایش ملی میکروفلوئیدیک و کاربردهای آن در مهندسی و پزشکی
دومین همایش ملی میکروفلوییدیک و کاربردهای آن در مهندسی و پزشکی، 10 و 11 اسفندماه 1396 در دانشگاه صنعتی شریف برگزار خواهد شد.
فرمان هشت مادهای به سران قوا درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی
حضرت آیتالله خامنهای، فرمان مهمی را در خصوص مبارزه همه جانبه و سازمان یافته با مفاسد مالی و اقتصادی، خطاب به سران قوا صادر کردند. متن فرمان رهبر انقلاب اسلامی به رؤسای قوای سهگانه بدین شرح است:
مصادف با سالروز ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی
چهارمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی ۲۹ بهمن ماه برگزار میشود
چهارمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع تقویت تولید داخلی و ایجاد اشتغال پایدار، ۲۹ بهمن ماه سال جاری در سالن بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود. این همایش معتبرترین رویداد سالانه کشور در حوزه اقتصاد مقاومتی است که سالانه برگزار می شود و در آن به بررسی مهمترین تحولات اقتصاد مقاومتی و برنامه های آتی کشور در این زمینه پرداخته می شود.
گزارش: بررسی موسسه ملّی تحوّل هند
نیتی آیوگ ، یا موسسه ملی تحول هند (اتاق فکر سیاست گذاری دولت هند)، در سال 2015 تاسیس و جایگزین کمیسیون برنامه ریزی، با سابقه 68 ساله، شد...
واحد رصد
رصد آینده: واسط مغز و رایانه(شماره 8)
واسط مغز و رایانه (BCI) یک مسیر ارتباط مستقیم بین مغز و یک دستگاه خارجی بر اساس فعالیت عصبی مغز است. این واسط از مجموعهای از حسگرها و اجزای پردازش سیگنال تشکیل میشود که فعالیت مغزی فرد را مستقیماً به یک سری سیگنالهای ارتباطی یا کنترلی تبدیل میکند. در این سامانه ابتدا باید امواج مغزی را با استفاده از دستگاههای ثبت امواج مغزی ثبت کرد که معمولاً به دلیل دقت زمانی بالا و ارزان بودن و همچنین استفاده آسان، از الکتروانسفالوگرافی برای ثبت امواج مغزی استفاده میشود. الکترودهای EEG در سطح پوست سر قرار میگیرند و میدان الکتریکی حاصل از فعالیت نورونها را اندازهگیری میکنند. در مرحله بعد این امواج بررسی شده و ویژگیهای موردنظر استخراج میشود و از روی این ویژگیها میتوان حدس زد که کاربر چه فعالیتی را در نظر دارد تا انجام دهد.
گزارش: آینده نگری فناوریهای ذخیرهسازی انرژی الکتریکی؛ ابرخازنها
ابزارهای ذخیرهسازی انرژی الکتریکی نقش مهمی در دنیای امروز و آینده بازی میکنند و ابرخازنها یکی از گزینههای موردتوجه در این زمینه هستند.
دیدگاه
آینده فناوری باطری
اهمیت باتری بر کسی پوشیده نیست؛ ولی باتریها با محدودیتهایی مواجه هستند. هنوز کسی نتوانسته است ...
گزارش: آینده نگری فناوریهای ذخیرهسازی انرژی الکتریکی؛بررسی باتریهای پسا- لیتیوم-یون
بهبود فناوریهای ذخیرهسازی انرژی تأثیر مستقیم و عمیقی بر روی جنبههای مختلف و متعددی از وضعیت دنیای امروز داشته است...
گزارش: مطالعه سياستهای جمعيتی فدراسيون روسيه و تاثیر آنها
جمعیت یکی از مؤلفههای قدرت به شمار ميرود و ميتواند عاملي براي افزايش اعمال اراده بر سایر کشورها باشد. همچنين توزيع جمعیت مناسب، بهویژه برای کشورهایی وسعت سرزمینی زیادی دارند، از عوامل اصلی متعادل سازی بسیاری از عرصه ها در داخل کشور محسوب ميشود.