گزارش سالانه شرکتهای دانش بنیان منتشر شد
در این گزارش وضعیت مالی و اعتباری و همچنین میزان رشد این شرکتها به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است.
فایل گزارش سالانه شرکتهای دانش بنیان بر طبق وضعیت مالی و اعتباری و میزان رشد و ترقی آنها در سال 1400 منتشر شد. از زمان اجرای قانون «حمایت از شرکتهای دانشبنیان،» تا اواخر سال 1400، بیش از شش هزار و ۶۳۲ شرکت دانشبنیان در دسته فناوری تأسیس شدهاند که بخش اعظمی از این شرکتها در حوزه نرمافزار و فناوری اطلاعات فعالیت دارند.
براساس آمارهای گزارش سالانه شرکتهای دانش بنیان، بهویژه از سال ۱۳۹۳ شرکتهای دانشبنیان به صورت پایدار و ثابتی رشد کردهاند که تغییرات در آییننامه تشخیص صلاحیت دانشبنیانی، افزایش مرکز رشد شتابدهی، کارخانههای نوآوری و پارکهای علم و فناوری با افزایش زیرساختهای دانشبنیان بر این رشد پایدار و ثابت اثرگذار بودند. همچنین اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان سهم قابل توجهی در تأسیس کسبوکارهای فناوری در کشور داشت. تا انتهای سال ۱۴۰۰ شش هزار و ۶۳۲ شرکت دانشبنیان در دستگاههای فناوری مشخص شدند که بیشترین آنها در حوزهی نرمافزار و فناوری اطلاعات در حال فعالیت بودند.
اجرای حمایت از شرکتهای دانشبنیان باعث شد بیش از نیمی از این شرکتها از سال ۹۲ به این سو تأسیس شوند اما روند تأسیس این شرکتها از سال ۹۶ تا به حال نزولی بود که به وضعیت حاکم بر اقتصاد و کاهش جذابیت سرمایهگذاری در این شرکتها مرتبط است. شرکتهایی که پس از سال ۱۳۹۲ تأسیس شدهاند، بخش کوچکی از اقتصاد دانشبنیان را تشکیل میدهند. بیشترین درصد تأسیس شرکتهای دانشبنیان به سال ۱۳۹۵ مربوط است و در سال ۱۴۰۰ کمتر از یک درصد و به میزان ۰.۳۴ درصد از این شرکتها تأسیس شدند که کمترین میزان تا به حال است.
براساس گزارش سالانه شرکتهای دانش بنیان، بیشتر دانشبنیانها شرکتهای کوچک و متوسط هستند. بیش از ۸۰ درصد شرکتهای دانشبنیان در دستهبندی تعداد کارکنان جزو شرکتهای کوچک و متوسط محسوب میشوند و ۷۰ درصد کارکنان در ۶ درصد شرکتها شاغل هستند.
این گزارش سهم زنان را در اعضای هیئت مدیرهی دانشبنیانها ۲۲ درصد و سهم آنها را در سمت مدیرعامل ۱۲ درصد اعلام کرده است. از میان ۷۰۶ مدیرعامل زن، ۳۲۱ نفر آنها در شرکتهای استان تهران فعالاند، همانطور که بیشتر این شرکتها هم در تهران فعالیت میکنند. پس از تهران، با فاصله، شرکتهای استانهای اصفهان، خراسان رضوی، فارس، البرز و آذربایجان شرقی بیشترین مدیرعاملان زن را دارند. در استان کهکیلویه و بویراحمد هم فقط یک شرکت مدیر عامل زن دارد.
نظر دهید