معرفی ۵ پروژه اینترنت اشیا برای مقابله با کووید ۱۹
شیوع بیماری کووید-۱۹ با درخشش تکنولوژی همراه است. این اولین بیماری نیست که دنیا تجربه کرده و تکنولوژی آماده برای مبارزه با آن جدید است...
شیوع بیماری کووید-۱۹ با درخشش تکنولوژی همراه است. این اولین بیماری نیست که دنیا تجربه کرده و تکنولوژی آماده برای مبارزه با آن جدید است. دولتها و کمپانیها در سرتاسر دنیا در مبارزه با این بیماری از اینترنت اشیا استفاده میکنند. احتمالا پیش از شیوع در مورد پتانسیلهای اینترنت اشیا در حوزهی پزشکی شنیدهاید. کمپانیهای اینترنت اشیا قبلا برای کمک به سلامت عمومی تکنولوژی را توسعه دادهاند، اما اکنون زمان عمل فرا رسیده است. در ادامه پنج پروژه توضیح داده شدهاند که به جلوگیری و مبارزه با کووید-۱۹ کمک میکند.
شناسایی علائم بیماری با رسپبری پای
سال گذشته، پژوهشگران دانشگاه ماساچوست یک دستگاه اینترنت اشیا را آزمایش کردند که میتواند علائم بیماری آنفولانزا را ردیابی کند. سنسور مبتنی بر رسپبری پای، به نام فلوسنس، میتواند بیماران احتمالی مبتلا به آنفولانزا را در جمعیت شناسایی کند. شما احتمالا شنیدهاید که افراد کووید-۱۹ را با آنفولانزا مقایسه میکنند، بنابراین میتوانید حدس بزنید که این ماجرا به کجا میرود.
از آنجاییکه کووید-۱۹ و آنفولازا علائم مشترکی دارند، دانشمندان میتوانند به آسانی باکمی تغییر در فلوسنس، ویروس کرونا را شناسایی کنند. فلوسنس میتواند حاملهای احتمالی این ویروس را در اتاقهای انتظار، فروشگاههای مواد غذایی یا حتی در خیابانها شناسایی کند. با این اطلاعات، مقامات سلامت میتواند در جلوگیری از ویروس کرونا عملکرد بهتری داشته باشند.
استفاده از تلفنهای هوشمند برای گزارش بیماری
بعضی از کشورها از طریق تلفن افراد این ویروس را ردیابی میکنند. از آنجاییکه تلفنهای هوشمند روشی آسان برای ردیابی بیماران مبتلا به ویروس کرونا فراهم میکند، ممکن است این مسئله شما را بابت حریم شخصی دچار نگرانی کند. یک اپلیکیشن همتا به همتا به نام کوالیشن شما را در موقعیت راحتتری قرار میدهد.
هر زمان که از کنار یک دستگاه بلوتوثی عبور میکنید، تلفن شما اطلاعات آن را برداشت میکند. کوالیشن از این اتصال استفاده میکند تا اگر کسی در نزدیکیتان به این ویروس مبتلا بود به شما اطلاع دهد. اما این تنها در صورتی اتفاق میافتد که افراد مبتلا وضعیت سلامت خود را گزارش کرده باشند. همچنین این اپ اطلاعات افراد را به صورت ناشناس نگاه میدارد و به حفظ حریم شخصی کمک میکند.
نقشه برداری از شیوع
نقشههای بلادرنگ ابزاری مفید هستند که برای ردیابی شیوع بیماری مورد استفاده قرار میگیرند. هلثمپ، محصول بیمارستان کودکان بوستون این کاربرد را ارائه کرده است. شما میتوانید با هلثمپ دادههای به روز در مورد مکان ویروس و سرعت رشد آن را در اختیار داشته باشید. هلثمپ از سال ۲۰۰۶ در دسترس بوده و از آن زمان راه زیادی را آمده است. اکنون از دستگاههای اینترنت اشیا داده استخراج میکند و به شما نه تنها منابع خبری ارائه میدهد، بلکه تصویری دقیقتر و کاملتر از شیوع بیماری نیز در اختیار شما قرار میدهد. اگر شما نگران چگونگی تاثیر ویروس بر اطراف خود هستید، میتوانید هلثمپ را چک کنید.
مراقبت از بیماران با استفاده از ابزار پوشیدنی
اینترنت اشیا تنها به ردیابی ویروس کمک نمیکند، بلکه برای درمان آن نیز مفید است. یک استارتاپ فعال در حوزهی سلامت به نام ویوالانکی ابزار پوشیدنی تب سنجی میسازد که بیمارتانها برای پایش ویروس کرونا از آن استفاده میکنند. با استفاده از این ابزار پوشیدنی، کادر درمان راه مقرون به صرفهتری برای ردیابی بیمارن از راه دور دارند.
با شلوغتر شدن بیمارستانها، تعداد کادر درمان برای پایش متناوب تمامی بیماران کافی نیست. اما پرستاران با استفاده از ابزار پایش از را دور مانند پوشیدنیهای ویوالانکی، میتوانند بدون اینکه در اتاق بیمار حضور داشته باشند وضعیت سلامتی او را پایش کنند. از این طریق، آنها میتوانند علیرغم کمبود نیرو از تمامی بیماران مراقبت کنند.
پایش کیفیت هوا با استفاده از سنسورهای مبتنی بر اینترنت اشیا
کووید-۱۹ یک بیماری تنفسی است، بنابراین با انتشار آن مسئلهی کیفیت هوا به یک نگرانی گستردهتر میشود. بعضی از ذرات مضر مانند ویروس کرونا در ابعاد نانومتری هستند و میتوانند از فیلترهای اچواک عبور کنند. اما سنسورهای اینترنت اشیا این ذرات کوچک را شناسایی کرده و به بهبود کیفیت هوا کمک میکند.
کمپانیهایی مانند امکلود تکنولوژی این دستگاههای مبتنی بر اینترنت اشیا را میسازد، بنابراین شما میتوانید از آن استفاده کنید. سیستمهای اچواکی که به این سنسورها مجهز هستند، میتوانند برای مقابله با تغییرات کیفیت هوا سازگار شوند. در این صورت، افراد در مقابل بیماریهای ناشی از هوا مانند کووید-۱۹ یک لایهی محافط اضافی دارند.
اینترنت اشیا نیرویی سودمند
زمانیکه شما به اینترنت اشیا فکر میکنید، احتمالا دستگاههای خانگی به ذهنتان میآید که زندگی را آسانتر میکنند. البته این مثال بسیار خوبی از تواناییهای اینترنت اشیا است، اما این تمام آن چیزی نیست که این تکنولوژی ارائه میکند. در زمان بحران پزشکی، سودمندیهای سلامت اینرنت اشیا روشنتر است.
استفاده از اینترنت اشیا به عنوان نیرویی سودمند، به ویژه در زمینهی سلامت عمومی، چیز جدیدی نیست. بیشتر این پروژه های که در مورد آن خواندید پیش از شیوع ویروس کرونا نیز در حال توسعه و حتی کامل بودند اما این پاندمی عملکرد خوب آنها را اثبات کرد.
پذیرش گستردهای اینترنت اشیا فایدههای بسیاری برای دنیا دارد. هرچه تعداد بیشتری از دولتها و کمپانیها به پتانسیل این تکنولوژی ایمان بیاورند، پروژههای اینترنت اشیا بیشتری پدیدار میشود و به مردم سرتاسر دنیا کمک میکند.