دیپلماسی علمی و فناوری ایران در چین
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در صدر هیئتی با هدف شرکت در همایش ابتکار یک کمربند - یک راه و رایزنی با مقامات چینی به این کشور سفرکرده است.
دینگ زیشنگ در دیدار با حسین افشین در حاشیه دومین کنفرانس «کمربند و جاده» بر اهمیت توافقات انجامشده بین سران ۲ کشور تأکید کرد و گفت: چین مایل است در تلاشهای مشترک با ایران، برنامه جامع همکاری چین و ایران را به خوبی اجرایی کند و همکاریهای باکیفیت در چهارچوب کمربند و جاده را ارتقاء دهد.
معاون نخستوزیر چین گفت: همچنین، ما میخواهیم ظرفیت همکاری در زمینه علم و فناوری را بیشتر شکوفا کنیم تا منافع ملموستری برای مردم چین و ایران به ارمغان بیاوریم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور هم در این دیدار که در شهر چنگدو، استان سیچوان چین برگزار شد، اهمیت ویژهای را برای توسعه ارتباطات دوجانبه با چین قائل شد و اظهار داشت: ایران به تقویت پیوندهای مردمی با چین علاقهمند بوده و مایل است برنامه جامع همکاری را پیش ببرد و به پیشرفتهای جدیدی در همکاریهای علمی و فناوری دست یابد.
۶ پیشنهاد جمهوری اسلامی برای همکاری فناورانه در مسیر جاده ابریشم
معاون علمی رئیسجمهور در دومین کنفرانس «کمربند و جاده در زمینه تبادل علم و فناوری» ۶ پیشنهاد راهبردی را برای همکاری فناورانه در مسیر جاده ابریشم ارائه کرد.
حسین افشین گفت: ایجاد پلتفرم BRI TechMatch برای تطبیق فناوریهای ارزان و قابل بومیسازی با نیازهای کشورهای در حال توسعه، تأسیس مرکز منطقهای آیندهپژوهی و رصد فناوری برای کشورهای مشارکتکننده در ابتکار کمربند و جاده در تهران، راهاندازی شبکه آزمایشگاههای مرجع مشترک(BRI LabsNet)، اجرای برنامه منطقهای آموزش مهارتهای فناورانه با تمرکز بر جوانان کشورهای همکار در مسیر BRI از جمله پیشنهادات ما برای همکاری در مسیر جاده ابریشم است.
همچنین، ایجاد شبکه زیرساختی فراسرزمینی برای توسعه کاربردهای هوش مصنوعی در حملونقل مسیر ابتکار کمربند و جاده و تدوین منشور همکاریهای فناورانه کشورهای مشارکتکننده در BRI با محورهای اخلاق، حاکمیت داده و انتقال عادلانه فناوری از دیگر پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران در توسعه همکاریهای فناورانه است.
نظر دهید