تفاهمنامه حمایت از بومیسازی اقلام راهبردی و تحریمی پتروشیمی امضا شد
تفاهم نامه حمایت از بومیسازی اقلام راهبردی و تحریمی صنعت پتروشیمی با هدف خودکفایی این صنعت توسط پارک فناوری پردیس و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به امضا رسید.
مهدی صفاری نیا رییس پارک فناوری پردیس در آئین امضاء این تفاهمنامه که باحضور بهزاد محمدی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران همراه بود، گفت:این اتفاق مهم سرآغاز جدیدی برای حوزه دانش بنیان و پتروشیمی کشور خواهد بود.
وی با اشاره به راه اندازی بیش از ۶ هزار شرکت دانش بنیان در کشور گفت:صنعت پتروشیمی دارای بازار بزرگی در کشور است که شناسایی این ظرفیت نیازمند یک ساز و کار مناسب است که راه اندازی فن بازار تخصصی صنعت پتروشیمی می تواند در این زمینه کمک کند.
صفاری نیا ادامه داد: معرفی و اطلاع رسانی ظرفیت های موجود نیازمند یک زیرساخت مهم در صنعت پتروشیمی است که این فن بازار میتواند محرک آن باشد.
وی با اشاره به اینکه، از امروز ظرفیت شرکت های دانش بنیان در صنعت پتروشیمی دارای یک پایگاه مهم برای ارائه دستاوردهای خود خواهند داشت، افزود: بعنوان مثال ۵۲ بروکر فعال بخش خصوصی میتوانند ظرفیت های مختلف استان ها را به فن بازار پتروشیمی کشور متصل کنند.
رییس پارک فناوری پردیس تصریح کرد: در مدت اخیر، بیش از ۱۰۰ شرکت دانش بنیان برای حضور و کمک به این فن بازار اعلام آمادگی کردهاند.
وی اظهارامیدواری کرد با شکل گیری هرچه بیشتر و بهتر این تعامل و انعقاد قراردادهای پژوهشی به پیشرفت صنعت پتروشیمی کشور کمک شود.
به گفته صفاری نیا، احصا نیاز و تقاضاهای فناورانه شرکتها و مجتمعهای پتروشیمی، رصد شرکتهای توانمند در رفع نیازهای فناورانه، ارزیابی فنّی و کسب و کار شرکتهای شناسایی شده، حمایت از شرکتهای دانشبنیان جهت تامین تضامین قراردادهای بومیسازی فناوری و کمک به تامین مالی در جریان اجرای قرارداد و پروژهها، از جمله مهمترین کارکردهای این فن بازار تخصصی خواهد بود.
ظرفیت شرکت های دانش بنیان موتور محرک پیشرفت صنعت پتروشیمی
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در این مراسم در سخنانی اظهارکرد:استفاده از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان برای کمک به پیشرفت صنایع پتروشیمی به ویژه در زمان تحریم بسیار موثر است.
امیر وکیل زاده افزود: ما از سال گذشته در شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ایجاد دفتر توسعه کسب و کار به دنبال ایجاد شبکه فن بازار در حوزه صنایع پتروشیمی بوده ایم.
وی اضافه کرد: ایجاد بستر مناسب در این حوزه نیازمند توسعه زمینه های همکاری و تعاملات نزدیک ارکان های بازار فناوری کشور، اطلاع رسانی، تبادل اخبار مربوط به دستاوردهای علمی و فناوری، ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا فناوری است.
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در همین راستا امروز قرارداد ایجاد شبکه فن بازار تخصصی پتروشیمی با حمایت پارک فناوری پردیس منعقد شد که یکی از وظایف مهم آن خودکفایی در زمینه های مختلف صنایع پتروشیمی است.
وی افزود ظرفیت های پارک فناوری پردیس از قبیل ارتباط با فن بازارهای مختلف کشور، وجود مرکز رشد و ارتباط موثر با معاونت فناوری ریاست جمهوری و ارتباط با صندوق نوآوری و شکوفایی، کمک شایانی به موفقیت این فن بازار خواهد داشت. این امر مهم در نهایت به توسعه دانش بنیان صنعت پتروشیمی منجر خواهد شد.
مدیر طرح های شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: کمک به انعقاد قراردادهای بومیسازی فناوری در صنعت پتروشیمی از طریق خود یا شرکت های وابسته، بهره برداری هرچه بیشتر از توان شرکت های دانش بنیان و فناور داخلی، معرفی محصولات بومیسازی شده به کلیه شرکتهای پتروشیمی به منظور استفاده و بهره برداری حداکثری از آنها و حمایت از اجرای پروژه های جریان سازی و شبکه سازی فناوری و نوآوری در صنعت پتروشیمی از جمله مهمترین اهداف ما از راه اندازی این فن بازار تخصصی است.
بر اساس اعلام پارک فناوری پردیس، این مجموعه در ۸ ماه گذشته فعالیتهای مختلفی در حوزه صنعت پتروشیمی داشته است.
از جمله این فعالیتها می توان به «تعامل با ۳۰ پتروشیمی در حال بهرهبرداری در کشور در منطقه ماهشهر و عسلویه»، «رصد بیش از ۳۰۰ تقاضای فناورانه»، «برگزاری جلسات با بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیان برای نیازهای فناورانه پتروشیمی» و «تعریف بیش از ۳۰ پروژه ساخت داخل با پتروشیمیها» اشاره کرد.
نظر دهید