در افتتاحیه نمایشگاه فارمکس عنوان شد:مسیر خودکفایی از توجه به ظرفیت داخلی و بهره برداری از فرصت های بین المللی می گذرد
رئيس مركز همكاريهاي تحول و پيشرفت در افتتاحيه اين نمايشگاه طي سخناني گفت: برای تحقق خودکفایی، فناوری بسیار مهم است اما الزاما با برخورداری از کارخانه، ما صاحب صنعت نمی شویم. کارخانه باید همراه با دانش شود که صنعت را شکل بدهد. این ترکیب کارخانه و دانش را با عنوان فناوری یاد می کنیم.
رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت در افتتاحیه این نمایشگاه طی سخنانی گفت: برای تحقق خودکفایی، فناوری بسیار مهم است اما الزاما با برخورداری از کارخانه، ما صاحب صنعت نمی شویم. کارخانه باید همراه با دانش شود که صنعت را شکل بدهد. این ترکیب کارخانه و دانش را با عنوان فناوری یاد می کنیم.
دکتر وطنخواه گفت: وقتی از خودکفایی صحبت می کنیم، به معنی قطع تعاملات بین المللی و بستن درب های کشور نیست، بلکه بدین معنی است که توان دانشی و فنی لازم را داشته باشیم که اگر روزی به دلیل تحریم و قیمت و ... لازم بود، بتوانیم در داخل تولید کنیم.
ایشان در ادامه افزودند: حضور در این نمایشگاه، هم از جهت ارائه توانمندی ها و هم از نظر ارائه نیازها می تواند به شکل گیری همکاری های داخلی و بین المللی کمک کند.
رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت با اشاره به ایده رویدادهای تقاضامحور که از حدود دو سال قبل در کشور شروع شده، خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر بیش از 70 تا 80 رویداد تقاضامحور از جمله در حوزه سلامت در کشور برگزار شد و بعضا در این رویدادها شاهد انعقاد قراردادها و تفاهم نامه هایی بوده ایم که به ساخت داخل کمک کرد که زمینه بومی سازی بسیاری از قطعات موثر را فراهم کرد. شناسایی نیازها و چالش های صنایع دارویی از دغدغه های ماست که در گام بعدی تلاش می کنیم در رفع آن نیاز کمک کنیم.
وی در پایان گفت: در زمینه حضور در بازارهای منطقه ای و بین المللی تجربیاتی داریم که حاضریم آن را در خدمت شرکت های دارویی قرار دهیم.
در این برنامه همچنین معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو نیز طی سخنانی گفت: صنعت دارو از پیشرفتهترین صنایع کشور است که توان تولید ۹۹ درصد داروها را در داخل داراست. یک درصد باقی مانده هم یا از نظر اقتصادی تولید آن به صرفه نیست و یا اینکه به تازگی وارد فهرست دارویی دنیا شده است.
وی افزود: تا ۲ سال آینده ۱۸۰ قلم دارویی در کشور تولید میشود که حدود ۲۵۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور ایجاد میکند.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اکنون کشور از لحاظ تولیدات علمی از جمله تولید محصولات و مقاله در حوزه داروسازی جایگاه ویژهای دارد که کسب این جایگاه به برکت انقلاب اسلامی و تلاش متخصصان و نخبگان داخلی است.
آقای شانه ساز تاکید کرد: در حالی که دشمنان با اعمال تحریمهای اقتصادی و به ویژه محدودیت در حوزه سلامت و دارو دنبال ایجاد مشکل برای ملت ایران است، اما ما در تولید دارو اکنون در ایران به خودکفایی رسیده ایم و کمبودی در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی نداریم. هر دارویی که امروز در دنیا تولید و وارد فهرست دارویی قرار بگیرد؛ داروسازان ما در مدت ۲ سال این دارو را تولید میکنند.
در ادامه رئیس نمایشگاه بین المللی صنعت دارویی کشور ”فارمکس ۲۰۲۰“ هم گفت: صنعت دارویی کشور با اتکا به توان متخصصان داخلی از ظرفیتهای بزرگ کشور برای جهش تولید است که فقط در سال گذشته بیش ۱۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی در تولید مواد موثره دارویی حاصل کردند.
آقای اختراعی گفت: مهمترین هدف و تفاوت این نمایشگاه با سایر رویدادهای مشابه این حوزه، ملاقات رودرروی صاحبان دانش فنی تولید مواد موثره دارویی و مواد شیمیایی وابسته مثل مواد واسطه با مصرف کنندگان و آنهایی که تمایل به سرمایه گذاری دارند است و ان شاء الله نتیجه نمایشگاه منجر به انعقاد قراردادهای متعدد نقل و انتقال دانش فنی شود.
نمایشگاه بین المللی فارمکس خاورمیانه با حضور ۲۰۸ شرکت فعال در صنعت دارو از 10 تا 12 تیرماه در هتل المپیک تهران در حال برگزاری است.