پنجمین کنفرانس و نمایشگاه (مجازی) بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر و اعطای جوایز به برگزیدگان دومین دوره جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر
پنجمین نمایشگاه و کنفرانس بینالمللی انرژی های تجدیدپذیر ایران به همت انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، وزارت نیرو و ساتبا در تاریخ 26 آذرماه سال جاری به صورت وبینار و نمایشگاه مجازی برگزار گردید.
پنجمین نمایشگاه و کنفرانس بینالمللی انرژی های تجدیدپذیر ایران به همت انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، وزارت نیرو و ساتبا در تاریخ 26 آذرماه سال جاری به صورت وبینار و نمایشگاه مجازی برگزار گردید.
وزیر نیرو در پنجمین کنفرانس و نمایشگاه (مجازی) بین المللی انرژی های تجدیدپذیر بیان کردند: اعطای جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر، زمینهساز خیزش علمی و فنی فعالین انرژیهای تجدیدپذیر در ایران خواهد بود.
دکتر مشایخ معاون امور انرژی و مواد مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در بخش سخنرانیهای کلیدی این کنفرانس با اشاره به جهش خوب انجام شده در ظرفیت نصب شده نیروگاه های تجدیدپذیر در سالهای اخیر، بر ضرورت بازنگری در اهداف و ابزارهای سیاستی این بخش تاکید کرد.
ایشان ضمن تبیین اهمیت توسعه فناوری و صنعت تجدیدپذیر در اقتصاد دانش بنیان کشور، لازمه تحقق اهداف تعیین شده را اتخاذ رویکرد توسعه صادرات و افزایش رقابتپذیری بیان کرد.
مشایخ در پایان انسجام سیاستی و برقراری ارتباط بین سیاستهای توسعه تجدیدپذیر با سیاستهای علم و فناوری، توسعه صنعتی، آمایش سرزمین و محیط زیست را نیاز اساسی این صنعت رو به پیشرفت عنوان نمود.
این کنفرانس و نمایشگاه مجازی با هدف بررسی چالش های پیشرو توسعه انرژی های تجدیدپذیر و ارائه راهکارهای بهبود فضای کسب و کار این حوزه در دوران کرونا و تحریم برگزار شد.
از برنامه های اصلی این کنفرانس به اعطای جایزه ملی انرژی های تجدیدپذیر (دومین دوره)، بررسی بازار توسعه انرژی های تجدیدپذیر و راهکارهای تحول آن، بررسی روند توسعه تکنولوژی انرژی های تجدیدپذیر در دنیا و استفاده از تجربیات بینالمللی با حضور سخنرانان خارجی می توان اشاره کرد.
در این رویداد، دکتر اردکانیان، وزیر نیرو سخنرانی نموده و ضمن تشکر از برگزارکنندگان و شرکتکنندگان در این بزرگترین گردهمایی فعالین انرژیهای تجدیدپذیر بیان داشتند، امروزه بخش مهمی از تامین انرژی از انرژی مورد نیاز بشر برق خواهد بود و بخش مهمی از منابع تأمین برق، انرژیهای تجدیدپذیر خواهد بود. در سالهای اخیر میزان توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و سیاستهای مرتبط با آن در حال پیشرفت است. جهان از یک سیستم مبتنی بر انرژیهای فسیلی در حال تحول به انرژیهای تجدیدپذیر میباشد.
ایشان در ادامه افزودند، در راستای توسعه بازار انرژیهای تجدیدپذیر در ایران که یکی از محورهای این کنفرانس است، با اتکا به پتانسیل بالای انواع منابع مختلف تجدیدپذیر، وزارت نیرو به منظور انجام به تعهدات و برنامههای خود در این زمینه، ادامه خواهد داد. توجه به بخش خصوصی در این برنامه جای ویژهای دارد. عقد قرارداد خرید تضمینی برق با شرایط مناسب، حمایت از بومی سازی فناوریهای تجدیدپذیر، حمایت از مراکز تحقیقاتی جهت توسعه برنامههای تحقیقاتی و فراهم کردن زمینه بهرهبرداری از نیروگاههای تجدیدپذیر در روستاها از جمله سیاستهای اصلی وزارت نیرو است.
بر اساس برنامهریزیهای انجام شده نیروگاههای تجدیدپذیر، تا کنون 850 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث گردیده و تا پایان فعالیتهای این دولت، 260 مگاوات دیگر به این ظرفیت افزوده خواهد شد. برنامهریزی شده است تا نیروگاههای بادی در منطقه سیستان و بلوچستان تا 50 مگاوات تا پایان دولت و بعدها تا 1000 مگاوات افزایش یابد.
وزیر نیرو، در ادامه سخنرانی خود بیان داشتند که این کنفرانس بینالمللی فرصت مغتنمی برای جهتدهی به این سیاستها و تقویت تعاملات بینالمللی و تأمین امنیت منطقهای با توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است. با توجه به موقعیت خاص ایران و توجه به تقاضای کشورهای منطقه به انرژی، ابلاغ سیاست صادرات برق تجدیدپذیر، از دیگر اقدامات قابل توجه در این زمینه است. این کنفرانسهای بینالمللی زمینهای برای افزایش تعاملات شرکتهای بخش خصوصی داخلی و بینالمللی است.
ایشان همچنین افزودند، اعطای جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر، زمینهساز خیزش علمی و فنی فعالین انرژیهای تجدیدپذیر در ایران خواهد بود. جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر در ایران، ضمن تشویق استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در بدنه، باعث تقویت همکاری گروههای ذینفع در این زمینه شده و انشاءالله منجر به پیشرفت بیش از پیش این اکوسیستم خواهد شد. امیدوارم اعطای این جایزه به الگوهای برتر و موفق در این زمینه، منجر به افزایش انگیزه و همکاریهای علمی -صنعتی – تجاری در سطح ملی، منطقهای و جهانی بشود.
اعطای جوایز به برگزیدگان دومین دوره جایزه ملی انرژی های تجدیدپذیر
به منظور ایجاد بستری مناسب جهت معرفی و تقدیر از الگوهای برتر در اکوسیستم توسعه انرژی های تجدیدپذیر کشور هر ساله، با همت انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران، جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر به فعالان این حوزه اعطا می شود. شورای سیاستگذاری و کمیته داوران این جایزه ملی، متشکل از کلیه انجمنها و سازمانهای دولتی فعال در این حوزه، اعم از وزارت نیرو، ساتبا، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، پژوهشگاه نیرو و . . . است.
سعی شده است در این جایزه ملی، کلیه گروههای فعال در اکوسیستم انرژیهای تجدیدپذیر، مورد توجه قرار بگیرند. در دومین دوره از این جایزه ملی، حدود 86 شرکتکننده از اقصی نقاط کشور حضور داشتند که پس ارزیابیهای صورتپذیرفته طی جلسات فشرده کمیته داوران، در نهایت، در تاریخ 26 آذرماه 99، همزمان با برگزاری پنجمین کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر، افراد و مجموعههای ذیل به عنوان برگزیدگان این جایزه ملی، انتخاب شدند:
• شهرداری تهران (سازمان عمومی برتر در بهرهبرداری از نیروگاههای تجدیدپذیر در سال 1398)
• شرکت برق منطقهای آذربایجان (شرکت برتر برق منطقهای در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در سال 1398)
• شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان رضوی (شرکت برتر توزیع نیروی برق در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در سال 1398)
• شرکت توسعه نیروی آرمان شریف (تولیدکننده برتر انرژی خورشیدی در سال 1398)
• شرکت نیان الکترونیک (تولیدکننده صنعتی و دانشبنیان برتر تجهیزات انرژی خورشیدی در سال 1398)
• شرکت آتینیرو پاکگستر (شرکت برتر ارائهکننده خدمات EPC (بزرگمقیاس) در سال 1398)
• شرکت ایمن گستر کمین جنوب (شرکت برتر ارائهکننده خدمات EPC (کوچکمقیاس) در سال 1398)
• جناب آقای دکتر یونس نوراللهی از دانشگاه تهران (شخصیت علمی برتر در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در سال 1398)
• جناب آقای دکتر حسین قدمیان از پژوهشگاه مواد و انرژی(شخصیت علمی برتر در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در سال 1398)
• جناب آقای سید علی موسوی (پژوهشگر برتر جوان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در سال 1398)