افتتاح رویداد معرفی نیازهای فناورانه تعمیر و نگهداری هواپیما در محل صندوق نوآوری و شکوفایی
«رویداد ارائه نیازهای فناورانه تعمیر و نگهداری هواپیما» امکان ایجاد یک بازار در زمینه عرضه و تقاضای محصولات هوایی را ایجاد کرده که امروز با حضور معاون علمی و فناوری ریئس جمهور افتتاح شد.
امروز یکشنبه 13 مرداد 1398 ، افتتاح رویداد معرفی نیازهای فناورانه تعمیر و نگهداری هواپیما در محل صندوق نوآوری و شکوفایی بود.
این رویداد به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، صندوق نوآوری و شکوفایی، مرکز همکاری و تحول پیشرفت ریاست جمهوری و انجمن هواپیمایی کشور تا تاریخ 14 مرداد در حال برگزاری است.در این رویداد
۳۰ شرکت دانشبنیان توانمندیهای خود را عرضه خواهند کرد.
در این مراسم ، دکتر سورنا ستاری، توسعه صنعت هوایی کشور را مدیون تلاشهای نیروی هوایی دانست
وی ادامه داد: اما پس از انقلاب اسلامی و خروج آمریکا از کشور دریافتیم که صاحب هیچ یک از فناوریهای صنعت هوایی نیستیم و زمانی که در این صنعت دانش نباشد و نتوانیم خدمات تعمیر و نگهداری هواپیما را داشته باشیم، عملا هیچ چیز در اختیار نداریم.وی با بیان این که خرید تکنولوژی یک شوخی است، اظهار کرد: اگر قرار بود کشوری با پول صاحب فناوری شود، بسیاری از شرکتهای صاحب ثروت، صاحب فناوری نیز بودند. ما برای دستیابی به فناوری تلاش و کوششهای زیادی انجام دادیم.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور یادآور شد: ما برای صنعتی که ۴۰ سال تحریم بوده است، هزینه پرداخت کردیم و شاهدیم همچنان علیرغم تحریمهای ۴۰ سال روی پای خود ایستادهاند و امروزه قادریم سیستمهای راداری، دفاعی و موشکی را بسازیم.در حال حاضر موقع آن فرا رسیده است که ما از این تجربیات در بخش هواپیماهای مسافربری استفاده کنیم و امروزه باید یاد بگیریم که با چه استانداردهایی وارد حوزه هواپیماهای مسافربری شویم و این اقدام نیز در ستاد حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی در دستور کار قرار دارد و تلاش داریم که از سرریز دانش موجود به بخش تعمیر و نگهداری هواپیما تزریق کنیم.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور صنعت هواپیمایی را یک صنعت همواره بر لبه تیغ تحریم توصیف کرد و گفت: ۴۰ سال تحریم این صنعت، مزیت دانشی خوبی را در این صنعت ایجاد کرده است
ستاری با اشاره به رویکرد جدید صندوق نوآوری و شکوفایی برای شناسایی چالشهای بخش صنعتی، گفت: اقدام نسبت به شناسایی شرکتها و رفع نیازمندیها رویدادی است که ما به آن نیاز داریم و امیدواریم برگزاری چنین رویدادهایی ادامه یابد.
مهندس خدایی فر قائم مقام سازمان هواپیمایی امروز دررویداد معرفی نیازهای فناورانه تعمیر و نگهداری هواپیمابیان داشت : توسعه فعالیتهای دانشبنیان و تعاملات حداکثری بینالمللی را از اهداف این سازمان نام برد و گفت: در زمان تحریم نقاط ضعف و قوت ما تبدیل به نقاط ضعف و قوت ملی میشود,و براین اساس ما در برنامه راهبردی صنعت هوایی که در حال تدوین است، دو شاخص را برای برآیندهای آینده ترسیم کردیم که بر اساس آن همکاری بینالمللی و یا انزوا و اقتصاد سنتی یا دانشبنیان را در نظر گرفتهایم.
معاون توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی از حمایت بلاعوض از شرکتها به منظور اخذ استاندارد پارت 21 در صنعت هوایی خبر داد.
دکتر سیاوش ملکیفر امروز در رویداد معرفی نیازهای فناورانه تعمیر و نگهداری هواپیما با بیان این که
بدون فعالیت شرکتهای نوآور کوچک، شرکتهای بزرگ پویایی خود را نمیتوانند حفظ کنند، خاطر نشان کرد: در صنعت هواپیمایی دنیا شاهد هستیم که چندین شرکت کوچک و متوسط فعالیت میکنند تا در نهایت هواپیما به بازار عرضه شود و ما در ایران نیز این روند را پیگیری میکنیم.
ملکیفر با اشاره به اقدامات صندوق نوآوری و شکوفایی برای تکمیل زنجیره تولید، اظهار کرد: بر این اساس ما به منظور تکمیل زنجیره تولید صنعت هوایی رویداد فناورانه را با همکاری با مرکز همکاری و تحول پیشرفت ریاست جمهوری ، معاونت علمی و انجمن هواپیمایی کشور برگزار کردیم.
معاون توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به برنامههای این رویداد تصریح کرد: با برگزاری نشستها، سه شرکت هوایی نیازهای فناورانه خود را به شرکتهای دانش بنیان معرفی خواهند کرد.
وی برگزاری کارگاه در زمینه استاندارد هوایی را از دیگر برنامههای این رویداد ذکر کرد و گفت: ما در بررسی فرآیندهای صنعت هوایی متوجه شدیم که اخذ استاندارد پارت 21 برای توسعه بازار بسیار ضروری و الزامی است. از این رو ما حمایتهایی را برای اخذ این استانداردها فراهم کردیم.
به گفته وی صندوق نوآوری و شکوفایی به منظور اخذ استاندارد پارت 21 برای شرکتهای دانش بنیان این حوزه حمایتهای بلاعوض ارائه میدهد تا شرکتهای علاقهمند بتوانند این استاندارد را اخذ کنند.
دکتر علی وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی دررویداد معرفی نیازهای فناورانه تعمیر و نگهداری هواپیما با اشاره به برگزاری این رویداد در راستای معرفی نیازمندیهای صنعت هوایی، اظهار کرد: بر این اساس در این رویداد ۴۵۰ نفر از علاقهمندان، ۲۵ شرکت فعال و ۱۰ سازمان دولتی حضور دارند.
وی با تاکید بر این که صندوق نوآوری و شکوفایی تلاش کرده تا در حوزههای اولویت دار، فعالانه حضور یابد، افزود: ما در قالب رویدادهای معرفی نیازهای فناورانه شرکتها را در کنار یکدیگر قرار دادیم تا همکاریهای لازم میان شرکتها ایجاد شود.وحدت خاطر نشان کرد: در کنار این همکاریها تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی برای برطرف کردن موانع ارائه خواهد شد.
با اشاره به انواع تسهیلات این صندوق، یادآور شد: حوزه تعمیر و نگهداری هواپیما یک حوزه چند وجهی است، به گونهای که گاهی دو تا ۵ برابر قیمت یک هواپیما، صرف تعمیر و نگهداری آن میشود.
به گفته وی، ارزش مالی خدمات تعمیر و نگهداری هواپیما سالانه ۶۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از پیشرفت در بخش «طراحی» پروژه ساخت هواپیمای 72 نفره خبر داده است.
منوچهر منطقی.در مصاحبه با خبرنگاران از همکاری سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران با مجموعه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری است در این پروژه خبر داد.
در ادامه روز اول رویداد، نیازهای فناورانه تعمیر و نگهداری هواپیما ارائه میشود و سپس «کارگاه آشنایی با فرایند دریافت استاندارد هواییPart 21» برگزار میشود.
روز دوم رویداد با ارائه نیازهای فناورانه تعمیر و نگهداری هواپیما ادامه خواهد یافت و در انتهای این روز مراسم اختتامیه برگزار خواهد شد.